Stormnacht 30/31 december 2006

 

Bron: Dagblad v/h  Noorden

Brandweer heeft handen vol aan storm

Hoogeveen/Groningen - 

De storm die over het land raast richtte zaterdagavond na 23.00 uur schade aan in Groningen en Drenthe. De eerste schade diende zich aan in het noordelijk deel van Groningen. De ernstigste schade deed zich voor in Zuidwest-Drenthe.

In Nijeveen moest de brandweer uitrukken omdat sporthal De Eendracht flinke schade opliep. In Wateren waaide een dak van een schuur en aan De Reiger in Hoogeveen vloog de dakbedekking van een woning.

In de provincie Groningen moest de brandweer te hulp schieten in de Stad, Warfhuizen, Zevenhuizen en Scheemda.

Verder moesten brandweerploegen bomen opruimen die over de weg waren gevallen.

 

Bron: RTV-Drenthe

Veel stormschade in Drenthe         31-12-2006

ASSEN - De storm die zaterdagnacht over ons land raasde heeft in Drenthe voor veel problemen gezorgd. De politie heeft tientallen meldingen binnengekregen over stormschade. In de hele provincie waaiden bomen op de weg. In Emmen dreigde de grote circustent van Circus Renz die aan de Van Schaikweg staat weg te waaien. Van een bedrijf aan de Jan van Boskade in Meppel is het dak gewaaid, en in Nijeveen moesten de windveren van de sporthal extra worden vastgespijkerd. Verder kwamen veel meldingen binnen van platen en dakpannen die van daken waaiden. Ook gingen veel alarminstallaties door de harde wind af. Volgens de politie heeft vooral het zuidwesten van de provincie er flink van langs gekregen. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

 

 

de schutting van de fam. Strijker was niet bestand tegen de storm