Plaatselijk Belang "De Vooruitgang" Nieuw Balinge
 
   

Het vernieuwde dorpsplein                 

10 februari 2010 foto's Jacob Stempher

 


14 Dec. j.l. won het project "Doe niets gescheiden wat samen kan!" in Hoogeveen de finale van de provinciale inzendingen voor de Richard Krajicek Foundation Award 2009!
Een geldbedrag van € 1.000,= werd ontvangen voor het maken van een filmpje over het project wat vooraf naar de jury gestuurd moet worden.
 
Want Nieuw Balinge was daardoor met  haar project "Doe niets gescheiden wat samen kan!" dus meteen genomineerd voor de Landelijke finale die in Ahoy te Rotterdam zou worden uitgereikt! Alle genomineerden uit de provincies zijn op  Woensdag 10 februari j.l.  afgereisd naar Rotterdam.
Daar moesten we met 3 personen voor de jury binnen 1 Minuut  3  vragen beantwoorden.
Vertel in 1 minuut:  De essentie van het project. José Post
Hoe blijkt de actieve rol van de jeugd in jullie project? Jeanet Slomp
Waarom verdienen jullie het om de prijs te winnen? Mellanie Slomp
Daarna stelde de jury nog diverse scherpe/pittige vragen waar alert op gereageerd werd. 
De maximale tijd was 10 minuten per genomineerd project.
Dat ging in 3 clusters van 4 Provincies.
Tijdens de Lunchpauze ging de Jury in beraad en om 14.00 uur werden de winnaars bekend gemaakt!
Een spannend uurtje!
Alle genomineerden zaten om 14.00 uur klaar waar Richard Krajicek aansloot bij het gezelschap en Jet Bussemaker Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
Daar werden eerst alle ingezonden filmpjes gedraaid zodat iedereen kon kennismaken met alle ingezonden
 projecten 12 in totaal dus!
Onze werkgroep was er meteen al van overtuigd dat Zeeland de winnaar zou worden? Een prachtig project uitgevoerd door een jongen van 17 jaar! En dat gokten we goed. Zeeland kreeg terecht de eerste prijs. Een stadsdeel van Amsterdam werd tweede met een buurtproject en Nieuw Balinge kreeg de derde prijs voor de samenwerking tussen jeugd, sportverenigingen, en de vele vrijwilligers waaruit leuke sportieve activiteiten zijn ontstaan, die ook nog een gezonde leefstijl bevorderen.
De prijs is € 2.500,= welke door de werkgroep besteed zal worden aan het einddoel van dit project een Fitness Outdoor baan op het Dorpsplein!
De Nieuw Balingse werkgroep was het helemaal met de jury eens en de uitreiking van de prijs door deze twee bekende Nederlanders heeft fraaie "plaatjes" opgeleverd.
Met een fijn gevoel naar de bus waarmee we na ongeveer 5 uur rijden ( vanwege de sneeuwval) weer veilig thuis kwamen. Met dank aan Wethouder Dolfing van de Gemeente Midden - Drenthe die na de Provinciale nominatie meteen zei: De vervoerskosten zijn voor onze rekening!
En de werkgroep heeft genoten van een gezellig dagje AHOY te Rotterdam!