Plaatselijk Belang "De Vooruitgang" Nieuw Balinge
.
Secr. A. Wielink, Voornweg 10, 7938 RC Nieuw Balinge
Rabobank Westerbork: 3694.00.453
K.v.K. Meppel nr: V046297
 
 
 

 

MOI!

We stellen ons graag aan u voor: 8 studenten en 2 docenten van Hanzehogeschool Groningen.

V.l.n.r.: Jeroen Cappelle, Jelmer van der Zweep, Ylze Lindeboom, Daan van Buuren, Nynke Telgenhof, Jordy Flinkert, Jannie Rozema, Davy Hazeborg. Zittend: Henk Haagsma, ontbrekend: Jeroen de Boer.

Samen gaan we aan de slag voor een nieuwe bestemming van basisschool De Morgenster.

De studentengroep bestaat uit 4 studenten van de opleiding Bouwkunde / Architectuur en 4 studenten van de opleiding Vastgoed & Makelaardij. De heer Henk Haagsma is docent aan de opleiding Bouwkunde en mevrouw Jannie Rozema is onderzoeker van het Kenniscentrum NoorderRuimte. In het kenniscentrum voeren we o.a. dorpsonderzoeken uit (zie www.hanze.nl/dorpsonderzoeken). 

Door Marian Duiven en Robert Kuiper van Woonservice zijn wij gevraagd om mee te denken over een nieuwe bestemming van De Morgenster. Het initiatief om een herbestemming te zoeken komt van Plaatselijk Belang Nieuw-Balinge en er is samenwerking gezocht met Woonservice. Deze opdracht is een mooie uitdaging voor ons! De eerste kennismaking met Nieuw-Balinge hebben we achter de rug. Tot aan januari zult u ons nog veel vaker zien, dan zullen we onze eindresultaten presenteren. De Bouwkundestudenten willen op de nieuwe bestemming van De Morgenster afstuderen.

Op dit moment overleggen wij met Plaatselijk Belang en Woonservice hoe we de opdracht gaan aanpakken. Maar we weten nu al dat we niet zonder de inbreng van de inwoners van Nieuw-Balinge kunnen. Daarom zullen wij alle inwoners van Nieuw-Balinge van harte uitnodigen om ons van ideeŽn te voorzien voor De Morgenster. Graag willen we weten hoe u de komende jaren wilt wonen: misschien op de plek van De Morgenster? Houd onze uitnodiging in de gaten!

De bouwkundestudenten werken onder de naam Atelier M.O.I. (Morgenster Opnieuw Ingericht) en kunt u volgen via de blog: nieuw-balinge.blogspot.com  en we zitten op Facebook als Atelier M.O.I.

Volg ons! Tot ziens!