Plaatselijk Belang "De Vooruitgang" Nieuw Balinge
 
   

Het vernieuwde dorpsplein

 over de Bewegingstuin door Amanda Velt

Smallingerland bezoekt bewegingstuin 9-12-2010

Een delegatie van de gemeente Smallingerland bezocht afgelopen maandag Nieuw Balinge om daar de bewegingstuin op het dorpsplein te bekijken. In dorpshuis ‘De Heugte’ werden de Friezen ontvangen door de ‘Werkgroep Dorpsplein’.

Voordat het gezelschap de tuin bekeek en de bewegingstoestellen probeerde, werd er koffie gedronken in het café van het dorpshuis. Albert Wielink van de werkgroep vertelde over het tot stand komen van de bewegingsbaan als onderdeel van de herinrichting van het dorpsplein. Ook Joop ten Caat, een fervent gebruiker van de toestellen, gaf uitleg. Hij benadrukte dat het mooi is dat jong en oud samen kunnen bewegen en van elkaar leren.

Albert Scheffer was één van de gasten uit de gemeente Smallingerland. Hij is daar werkzaam als beleidsambtenaar voor zorg en ouderen. Scheffer: ‘In Drachten willen we ook zo’n baan realiseren en we hebben nog geen ervaring met deze toestellen’. Scheffer vond de ontvangst ‘geweldig’. De combinatie van jeugd en ouderen,  van ontmoeten en bewegen sprak hem aan. ‘Indrukwekkend dat zo’n klein dorp dat voor elkaar krijgt, ik denk dat veel dorpen kunnen hier een puntje aan  zuigen. Mijn complimenten’.