Terug

OfficiŽle start Project Veur Uutzicht.


foto's Jacob Stempher

OfficiŽle start Veur Uutzicht.

Nu de informatiepanelen in de streek zijn geplaatst lijkt het ons een mooi moment om het officiŽle startsein van Veur Uutzicht te geven. Dit vindt plaats op woensdagavond 6 juni 2007. Om 18.00 uur start het officiŽle gedeelte bij de carpoolplaats in Nieuw Balinge.

Daar zal een aantal sprekers vanuit de gemeente de aanleiding van het project vertellen en een uitleg in hoofdlijnen geven over het project Veur Uutzicht. Vervolgens zal het informatiepaneel officieel onthuld worden en is er de tijd voor een kopje koffie met krentewegge.

Na dit officiŽle gedeelte gaan we onder leiding van Albert Kerssies van Natuurmonumenten en de projectleiders van Veur Uutzicht een wandelingetje maken door het landarbeiders-wetgebied. Tijdens deze rondgang wordt uitleg gegeven over hoe het gebied is ontstaan en wat er in het kader van het project uitgevoerd zal gaan worden.

Na afloop is het mogelijk om in het dorpshuis van Nieuw Balinge onder het genot van een drankje nog even na te praten. Of misschien wel te filosoferen hoe het gebied na afloop van het project er uit zal zien.

Het project Veur Uutzicht wordt in opdracht van gemeente Midden-Drenthe uitgevoerd. De projectleiding is in handen van Landschapsbeheer Drenthe. Provincie Drenthe, Leader + en de gemeente financieren het project.

Looptijd project.

Het project loopt tot 1 juli 2008 en de projectleiding is uitbesteed aan Landschapsbeheer Drenthe.